Celestial hemisphere:  Northern  ·  Constellation: Taurus (Tau)  ·  Contains:  Maia nebula  ·  Merope nebula  ·  NGC 1432  ·  NGC 1435  ·  The star 18Tau  ·  The star Atlas (27Tau)  ·  The star Celaeno (16Tau)  ·  The star Electra (17Tau)  ·  The star Merope (23Tau)  ·  The star Pleione (28Tau)  ·  The star Sterope I (21Tau)  ·  The star Taygeta (19Tau)  ·  The star ηTau
M 45 Les Pleiades, Sepultura
M 45 Les Pleiades
Powered byPixInsight

M 45 Les Pleiades

Equipment

Loading...

Acquisition details

Loading...

Description

Les Plèiades (també conegudes com a Messier 45, M45, les Set Germanes, o Subaru (al Japó), és un cúmul obert en la constel·lació de Taure. És un dels cúmuls estel·lars més propers, probablement el més conegut, i és sens dubte el més evident a ull nu. De vegades se l'ha denominat Nebulosa Maia, tal vegada erròniament, considerant que la nebulositat de reflexió que envolta l'estrella Maia és intrínseca (vegeu més avall). Popularment rep el nom de les Cabrelles.

El cúmul està dominat per estrelles blaves calentes, que s'han format en els últims 100 milions d'anys. Al principi es va pensar que la pols que forma una feble nebulosa de reflexió al voltant de les estrelles més brillants eren romanents de la formació del cúmul, però ara se sap que es tracta d'un núvol de pols que no guarda cap relació i que les estrelles actualment estan passant a través del núvol. Els astrònoms estimen que el cúmul sobreviurà durant uns altres 250 milions d'anys, per després dispersar-se a causa de la interacció gravitacional amb el seu veïnatge galàctic.

Comments

Sky plot

Sky plot

Histogram

M 45 Les Pleiades, Sepultura